Αρρώστεια

Καιρό είχα να περάσω τέτοια επιδρομή ιών στον υπολογιστή μου. Μιλάμε για καιρούς Dir/2 και Jerusalem. Πως την πάτησα έτσι τώρα, δεν έχω ιδέα.

Χθες άνοιξα το windows partition για να παίξω galactic civilizations (αργότερα γι’αυτο) και κολλούσε το σύμπαν. Βρε τι γίνεται, απο ‘δω απο ‘κεί…τίποτα.
Σε μία φάση το πήρα χαμπάρι τι παίζεται και άρχισα να προσπαθώ να βάλω antivirus.

Το Symantec που είχα σε μια γωνία αποθηκευμένο ακριβώς για τέτοιες φάσεις, τα είχε παίξει (είχε κολλήσει και αυτό ιό) και το Bitdefender που κατέβασα για να scanάρω απο το Ubuntu δεν έβρισκε τίποτα.
(Δοκίμασα και το online scan της Trend αλλα στο ubuntu δεν του άρεσε το Java-VM και στο knoppic 4 crashαρε ο firefox)

Σαν τελική λύση δοκίμασα το Kapersky (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) το οποίο, ευτυχώς δούλεψε μια και το κατέβασα απο ubuntu και το έκαψα σε cd πριν το εγκαταστήσω σε safe mode. Και βρήκε πράμα…αν βρήκε λέει…

1 στα 10 αρχεία ιός, μιλάμε πανικός. Δεν είχε μείνει .exe για .exe αμόλυντο (εκτώς, παραδόξως, απο το Firefox) και έκανε και 10 μέρες scan. Πήγα για μπάνιο, τελείωσα, τίποτα, εκεί αυτό. Στο τέλος το ακύρωσα, και του έδωσα να scannαρει μόνο windows, προγράμματα και το παιχνίδι. Ευτυχώς αυτό τελείωσε γρήγορα και μπόρεσα να παίξω…μετά απο 4 ώρες.

Θα έδινα scan το βράδυ αλλα μόλις βγήκα απο το παιχνίδι κατά τις 3πμ, το kapersky δεν υπήρχε πουθενά. Ξαναεκτελώντας το δε, δεν άνοιγε καν και έλεγε να κάνω επανεγκατάσταση. Οπότε το παράτησα και πήγα για ύπνο. Το πρωι, πριν φύγω για δουλειά προσπάθησα να δώσω ένα reinstall στα γρήγορα αλλα δεν γούσταρε και τώρα προβλέπω επανεγκατάσταση *grumble* *grumble* των xp.