Ατσάλινα "Αρχίδια"!

…πρέπει να έχει η Προμηθέα για να μιλήσει με τόσο θάρρος μπροστά σε άπειρα κολλημένα άτομα εκεί μέσα.

Γαμωτω, να μην είμαι απο καμία γωνία να μπορέσω να χειροκροτήσω να πάρει λίγο θάρρος. Θα με λυντσάρανε φυσικά αλλά θα άξιζε τον κόπο. Αλλα σιγά μην πήγαινα ποτέ σε αυτή την αηδία συγκέντρωση.

Προμηθέα, οπου και εαν είσαι. Εύγε! Μην μασάς!

Ελπίζω να έχουμε περισσότερα τέτοια στο μέλλον.

6 thoughts on “Ατσάλινα "Αρχίδια"!”

  1. Να σου πω και εγώ δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη την εκκλησία αλλά ρίξει μια ματιά στο 2ο μισό του παρακάτω άρθρου:
    http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=76688

    Νομίζω ότι η άποψη του Πανούτσου με καλύπτει απόλυτα γιατί δεν είναι όλα άσπρο – μαύρο και σίγουρα ένα κορίτσι 15 ετών όσο έξυπνο και αν είναι σίγουρα δεν έχει εμπειρίες για να μπορεί να δώσει μια ολοκληρωμένη άποψη.

  2. Να σου πω, μπορώ πολύ περισσότερο να πιστέψω ένα 15χρονο κορίτσι θάυμα, παρά ένα αθλητικό σχολιαστή. Ειδικά εαν τα περισσότερα απο αυτά που λέει το κορίτσι, συμπίπτουν με αυτά που έχω διαβάσει/ανακαλύψει και εγώ ο ίδιος, που έχω “εμπειρίες”, ότι και εάν σημαίνει αυτό.

    Εαν μπόρεσε να τελειώσει το Πανεπιστήμιο στα 15, είναι πολύ πιθανόν να έχει διαβάσει λίγο περισσότερα απο τον Πανούτσο πριν εκφέρει αυτή την άποψη. Το γεγονός ότι είναι τόσο σίγουρη για αυτά που λέει ωστε το κάνει μπροστά στο πιο εχθρικό κοινό, απλά κατοχυρώνει, στην γνώμη μου, την προηγούμενη πρόταση μου.
    Αλλα ο Πανούτσος φαίνεται οτι κάνει και ένα βήμα παραπέρα, καθώς εκφέρει την άποψη οτι το κορίτσι απλώς παπαγαλίζει αυτά που την δασκάλεψαν οι γωνείς της. Ε είμαι σχεδόν σίγουρος οτι κανείς δεν θα έκανε τέτοια καφρίλα για χάρη των γωνιών του και μόνο, ειδικά όταν αυτός  ο κάποιος είναι και ιδιοφυία.

  3. Μάλλον δεν ξέρεις τον Πανούτσο για αυτό τον “καταδικάζεις”, όπως από ότι φαίνεται βάζεις σε κάποια ειδική κατηγορία όλους τους αθλητικούς δημοσιογράφους (όχι σχολιαστές – λάθος έκφραση).

    Κάνε ένα κόπο και διάβασε και τα προηγούμενα του άρθρα, όσα έχει ακόμα online το site του sport-fm και θα καταλάβεις καλύτερα ποιος είναι και τις γνώσεις που έχει.

    Επιπλέον, θεωρείς , και επιμένω σε αυτό, ότι ένα κορίτσι 15 ετών έχει εμπειρίες από την ζωή? Έχει σημασία αν έχει ‘καταπιεί’ 500 βιβλία με το αν έχει εμπειρίες? Γιατί αν είναι έτσι τότε και εσύ για παράδειγμα από τα βιβλία που είχες διαβάσει για Αγγλία – Γερμανία δεν θα έβλεπες κάτι νέο τώρα που πέρασες και έζησες σε αυτές τις χώρες.

    Όσο για τις ιδιοφυΐες, έχω απλά να πω ότι η μεγαλύτερη που πέρασε από αυτόν τον πλανήτη είχε τα χίλια – μύρια κουσούρια και δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι πχ στα μαθηματικά, αν δεν έχεις κοινή λογική τότε έχεις πρόβλημα.

  4. Δεν τον καταδίκασα. Τον απέρριψα. Δεν βάζω σε καμία ειδική κατηγορία κανένα, αλλα το link που μου έδωσες είχε ένα random (τουλάχιστον για ‘μένα) αθλητικό “δημοσιογράφο” (whatever) ο οποίος μέσα στα υπόλοιπα rants του, έκανε και ένα σχόλιο για το θέμα. Με αυτά που ήξερα εκείνη τη στιγμή, (συν το γεγονός οτι θεωρω τα αθλήματα ανάξια δημοσιογραφίας) είπα ότι είπα.
    Πραγματικά όμως δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κάτσω να ανακαλύψω ποιός είναι ο Πανούτσος και τι ξέρει μόνο και μόνο για να λογομαχήσω μαζί σου. Εαν θέλεις μπορείς να μου κάνεις μια περίληψη εφόσον τον έχεις σε τόσο μεγάλη εκτίμηση.

    Τι σημασία έχουν οι εμπειρίες από την ζωή όταν μιλάμε για αρχαία ιστορία; Για παράδειγμα, όσον αφορά την γνώση μου απο την ιστορία του 2ου παγκοσμίου, η άποψη μου για τους Ναζί δέν έχει αλλάξει μόνο και μόνο επειδή μεγάλωσα 10 χρόνια και είδα την Γερμανία απο κοντά.

    Ναι έχεις δίκιο ότι μια ιδιοφυία δεν σημαίνει ότι έχει κοινή λογική πάντα, αλλά εδώ μιλάμε για ιστορικά γεγονότα. Η γενοκτονία των Αρχαίων Ελλήνων απο τους Χριστιανούς είναι καταγεγραμένη απο ντουζίνες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων χριστιανών (τουλάχιστον απο τα γραπτα που δεν πρόλαβε να μεταβάλλει η εκκλησία)

  5. Φάσκεις και αντιφάσκεις…

    Λες, “Πραγματικά όμως δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να κάτσω να ανακαλύψω ποιός είναι ο Πανούτσος και τι ξέρει μόνο και μόνο για να λογομαχήσω μαζί σου.”

    Γιατί όμως παίρνεις την φράση μια κάποιας κοπέλας, που δεν νομίζω να την έχεις παρακολουθήσει μέχρι τώρα, και την θεοποιείς?

    Εξάλλου εγώ απλά σε παρέπεμψα σε μια άποψη που με καλύπτει, και μετά εσύ σχολίασες για το άτομο που έγραψε το άρθρο.

    Δεν με απασχολεί αν έχεις ή όχι σε εκτίμηση τον Α ή Β δημοσιογράφο αλλά με ενόχλησε το ότι βάζεις ετικέτες και κρίνεις γενικά.

    Για να συνοψίσω, σε καμία περίπτωση δεν τάσσομαι υπέρ της εκκλησίας, γιατί αυτή είναι που δημιουργεί όλα τα θέματα, σαφώς και τα ιστορικά γεγονότα τέτοιου μεγέθους είναι γνωστά και παραδεκτά αλλά με ενοχλεί που ξαφνικά ηρωοποιήθηκε αυτή η κοπέλα. Σίγουρα ήταν το μόνο άτομο που θα μπορούσε να πει αυτά τα πράγματα εκεί μέσα αλλά έτσι κι αλλιώς χρειαζόταν? Το θέμα είναι τι κάνουμε έξω από τις αίθουσες, προσωπικά εκτιμώ ελάχιστους εκπροσώπους της εκκλησίας και όσο μπορώ προσπαθώ να κάνω κάτι.

    Ακόμα όμως περιμένω κάποιον “υπεύθυνο” – πολιτικό, ακαδημαϊκό, φοιτητή- να πει κάτι για την σχέση παιδείας – εκκλησίας και τι νόημα έχει ο τίτλος “Υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων” .

  6. Δεν θεοποίησα κανένα. Διάβασε τον τίτλο του αρχικού μου post. Εκδήλωσα θαυμασμό για το θάρρος της κοπέλας.

    Επίσης, εαν προσέξεις, δεν κάνω κανένα σχόλιο για τον Πανούτσο τον ίδιο. Σχολιάζω αυτά που λέει ναι, και επίσης κάνω μια θεωρητική σύγκριση για χάρη της συζήτησης.
    Πραγματικά δεν βλέπω που αντιφάσκω. Ναι, έκανα μια γρήγορα κρίση για της γνώσεις του, σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο link, και μέχρι τώρα ακόμα δεν έχω πειστεί οτι είπα κάτι λάθος:

    Ο Πανούτσος διαφωνεί επειδή η κοπέλα δεν έχει εμπειρίες. Μόλις πριν σου ανέλυσα γιατί αυτό δεν έχει καμία σχέση.
    Ο Πανούτσος εκφέρει μια άποψη οτι η κοπέλα δασκαλέυτηκε. Εγώ θεωρώ οτι αυτό είναι “Low Blow” και δεν έιναι εύκολο ένα άτομο να δασκαλευτεί αλλα παρόλα αυτά να μιλήσει με τέτοιο θάρρος.
    Σε αυτά, ουσιαστικά δεν έρχεται ΠΟΥΘΕΝΑ στην κρίση μου το βάθος των γνώσεων του.

    Χαίρωμαι που δεν τάσσεσαι υπερ της εκκλησίας (αλλιώς η συζήτηση θα τελειώνε εδώ) και δεν μ’ενδιαφέρει εαν “Ηρωοποιήθηκε” η κοπέλα απο άλλους η όχι. Το ΜΟΝΟ που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το Θάρρος της.

    Συμφωνω με την τελευταία σου φράση. Αλλα σε παρακαλώ μην με ξαναφέρεις σε προσωπική άμυνα. Δεν το ευχαριστιέμαι.

Comments are closed.