Το ιστολόγιο του Panhas

Ένας συνεργάτης για λίγο καιρό όταν που δούλευα στον Φωκά, ο Παντελής, μετά απο μια μικρή μου παρότρυνση άνοιξε δικό του ιστολόγιο. Εκεί απ’οτι φαίνεται θα γράφει τις δικιές του οδηγίες και βοηθήματα με ότι έχει να κάνει με MS Windows.

Αρχικά ο Παντελής έστελνε τα κείμενα του μέσω email σε διάφορους (φαντάζομαι) γνωστούς του, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Δυστυχώς αυτός ο τρόπος είναι αρκετά περιοριστικός καθότι

  1. Δεν μπορείς να κάνεις πραγματική συζήτηση με όλα τα άτομα στην λίστα χωρις να αρχίσεις να ενοχλείς αυτούς που δεν ενδιαφέρονται
  2. Το αρχικό email μπορεί να μην είναι ενδιαφέρον σε όλου που το παίρνουν αλλά δεν έχεις τρόπο να το καταλάβεις αυτό χωρίς να στο πούνε.
  3. Μετά την αρχική αποστολή του μηνύματος, το έχεις χάσει. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το βρεί έυκολα και δεν είναι αρχειοθετημένο πουθενά στο διαδίκτυο.
  4. Έχεις πολύ περιορισμένο formatting. Δεν γίνεται να βάλεις συνδέσμους μέσα στο κείμενο. Δεν μπορείς να έχεις rich text, κλπ.
  5. Δεν μπορείς να κάνεις διορθώσεις. Εαν συνηδειτοποιήσεις ότι αυτό που έγραψες είναι λάθος, πρέπει να στείλεις ένα email ακόμα με διορθώσεις.
  6. Εαν επιθυμείς να ακολουθείς τα γραπτά του, μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις κάποιο feed reader που κάνει την ίδια δουλειά με ένα email, απλά…καλύτερα.

Γι’αυτό τον λόγο χαίρομαι λοιπόν που έκανε αυτή την κίνηση και προτείνω ανεπιφύλακτα μια τουλάχιστον επίσκεψη σε όποιον δουλέβει σε οποιοδήποτε επίπεδο υποστήριξης σε περιβάλλον Windows. Ο Παντελής είναι πραγματικός γνώστης της πλατφόρμας της MS και αυτά που λέει έρχονται απο σημαντική εμπειρία. Όχι μόνο αυτό αλλα γράφει μόνος του τα κείμενα του σε δυο γλώσσες (Ελληνικά & Αγγλικά) για να διευκολύνει και αυτούς που δεν κατέχουν καλά τα αγγλικά αλλα και αυτούς που προτιμούν να διαβάζουν τα τεχνικά άρθρα στην γλωσσα του IT.

One thought on “Το ιστολόγιο του Panhas”

Comments are closed.