Ελληνικό Blogspot

Ρε παιδιά, υπάρχει καμία εξηγηση γιατί σχεδόν όλοκληρη η ελληνική blogo-σφαίρα πάει και ανοίξει ιστολόγια στο blogspot όταν υπάρχει το WordPress.com το οποίο είναι απλά ανώτερο σε λειτουργία ;

Καταλαβαίνω οτι είναι κυρίως το word-of-mouth (δηλαδή οι περισσότεροι Έλληνες μαθαίνουν για τα ιστολόγια από άτομα που είναι γραμμένα στο blogspot) αλλά η υπεροχή του wordpress θα έπρεπε να μετράει για κάτι έτσι δεν είναι;

Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός οτι στο wordpress.com δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις χρήματα, κατι που έχει δημιουργήσει μια μικρή αντίδραση, πιστεύω οτι η υπεροχή βρίσκεται χαλαρά στην πλευρά του wordpress.com. Ιδιαίτερα εαν προσθέσεις το γεγονός οτι τα ιστολόγια που βρίσκονται στο blogspot παίρνουν πολύ μικρότερη προταιρεότητα στα αποτελέσματα του google λόγο των splogs που βρίσκονται εκεί μέσα (Ο οποίος ήταν και ο λόγος που στο wordpress.com κατάργησαν τα “χρηματιζόμενα” ιστολόγια)

Προσωπικά πιστεύω οτι εαν είναι να πληρώσεις χρήματα για το ιστολόγιο σου, είναι προτιμότερο να πας σε μια εταιρία hosting, και να πάρεις μια δική σου σελίδα, στην οποία θα έχεις πολύ μεγάλύτερη ευελιξία έτσι και αλλιώς. Με τις τιμές που υπάρχουν τώρα (7 ευρώ τον μήνα για 300+Gb), είναι απλά η καλύτερη επιλογή.

4 thoughts on “Ελληνικό Blogspot”

  1. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε εγώ ίσως φταίει η τερατώδης εγκατεστημένη βάση που το ανώτερο λογισμικό δεν προτιμάται από την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών…

    … κάτι μου θυμίζει αυτό (αρχίζει από L και τελειώνει σε x)

  2. Δεν είναι *τόσο* τραγικά τα πράγματα, όσον αφορά τη σύγκριση των δύο νομίζω… κλειστές πλατφόρμες είναι έτσι κι αλλιώς. Το WordPress δείχνει την ανωτερώτητά του όταν εγκατασταθεί μεμονωμένο κατά τη γνώμη μου.

    Πάντως, προς απάντηση στην ερώτηση σου, πολλοί «παλιοί» της ελληνικής μπλογκόσφαιρας έχουν μετακομίσει στο wordpress.com, άρα; 😉

  3. Χαίρε Κωνσταντίνε.

    Σκέπτομαι να ξεκινήσω ένα ιστολόγιο, έχω ήδη ανοίξει λογαριασμό και στα δυο γιά να τα δοκιμάσω. Το BlogSpot ανήκει στο Google αν δεν κάνω λάθος, έτσι θα προτιμούσα το WordPress, δεν είναι ανάγκη να στριμωχνόμαστε όλοι στο μεγαλύτερο μαγαζί! Έχω όμως μερικά παράπονα:

    1) Μπορώ να διαλέξω από μερικά έτοιμα πρότυπα, αλλά δεν μπορώ να διαμορφώσω κάποιο ακριβώς όπως το θέλω. Αφού δοκιμάσω ένα CSS και μου ανοιξει η όρεξη, το WordPress με προτρέπει να πληρώσω παράπάνω για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Γενικά το BlogSpot είναι περισσότερο παραμετροποιήσιμο στην εμφάνιση και ίσως όχι μόνο.

    2) Προτιμώ να επεξεργάζωμαι το κείμενό μου ως HTML σε έναν δικό μου κειμενογράφο και μετά απλώς το επικολλώ στο κουτί. Το WordPress κάνει αλλαγές στο κείμενό μου και αυτό δεν μου αρέσει. Κάνε “Page Source” δές π.χ. πόσα έχει προσθέσει. Μα το πιό ενοχλητικό είναι ότι στα σημεία που το πηγαίο HTML έχει αλλαγή γραμμής κάνει αλλαγή γραμμής και στο εμφανιζόμενο κείμενο, αντί να αφήσει ένα κενό όπως πρέπει, εμφανίζοντας έτσι μιά γραμμή με μία ή δύο λεξεις. Τι πρέπει να κάνω τώρα να γράψω το κείμενό μου σε μία μόνο μακριά γραμμή;

    Σκέπτομαι λοιπόν να προτιμήσω το BlogSpot αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Κάθε πληροφορία ή συμβουλή από εμπειρότερους ιστολόγους θα ήταν ευπρόσδεκτη.

  4. Γειά σου Ρυθμοτεχνικέ και συγνώμη για την καθυστέρηση (Spam moderation is not perfect).

    Το Blogspot απ’οσο έχω δει είναι περισσότερο τροποποιήσημο αλλά όχι κατά πολύ. Το -γενικό- στυλ του παραμένει σχεδόν πάντα ίδιο (ειδικά με την κεντρική στενή “κολόνα” κειμένου που με ενοχλεί απίστευτα)
    Επίσης δεν υποστηρίζει trackback και δεν συνεργάζεται πολύ καλά με τα άλλα blogs.

    Είναι επίσης σε μαύρη λίστα απο το ίδιο το google (απλά κάνε search για κάτι και θα δεις πόσα λίγα αποτελέσματα από το blogspot θα σου φέρει) λόγο blogspam.

    Αυτό με το html είναι σωστό. το WordPress κάνει αλλαγές, ακόμα και εαν επικολλήσεις στο “code” tab. Αυτό είναι feature καθώς δεν είναι φτιαγμένο για τον expert χρήστη και δουλέβει με XHTML. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις απλά να χρησιμοποιήσεις τον rich editor καθώς είναι αρκετά καλός για ένα blogpost.

    Είδα ότι έχεις προσωπική σελίδα οπότε ίσως αξίζει να εγκαταστήσεις το WordPress εκεί για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητες.

Comments are closed.