Qunu

Δεν ξέρω πόσοι το έχουν δει μέχρι τώρα αλλά πρόσφατα, πριν 14 μέρες για να είμαστε ακριβείς, ξεκίνησε μια νέα δικτυακή υπηρεσία, σε άλφα στάδιο ακόμα, εν ονόματι Qunu.

What’s Qunu? Qunu is a next-generation expertise matching service. We use instant messaging to connect — in real time — people who have software or tech-related questions with experts who are passionate and willing to help

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον project, κυρίως για τον τρόπο που δουλέβει, μιας και δεν χρειάζεται να παρακολουθείς συνέχεια ένα κανάλι του Irc ή ένα συγκεκριμένο forum αλλα αντιθέτος, οι ειδοποιήσεις έρχονται σε πραγματικό χρόνο στο desktop σου μέσω της εφαρμογής IM που έχεις επιλέξει.

Το μόνο που χρειάζεται για να γραφτείς είναι μια σύνδεση με το jabber και μετά να βάλεις σαν σύνδεσμο τον χρήστη quser@qunu.com. Αφού το κάνεις αυτό χρησιμοποιείς τις εντολές του bot ή την ιστοσελίδα του qunu για να δηλώσεις σε ποια πράγματα έχεις γνωση και ενδιαφέρεσαι να προσφέρεις βοήθεια. Υποτίθεται οτι δηλώνεις μόνο software θέματα αλλα πολλοί, ανάμεσα τους και εγώ, έχουν δηλώσει και διάφορα άλλα στα οποία μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, π.χ. ice skating.
Λόγο του digg effect (Η σελίδα έχει digg-αριστεί 2 φορές μέχρι τώρα) οι Servers έχουν αρχίσει να “λιώνουν”, οπότε την ώρα συγγραφής αυτού του κειμένου η υπηρεσία δεν δουλέβει και τόσο καλά αλλα αυτό δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ ακόμα.

Τα τελευταία νέα είναι οτι μέχρι τώρα έχουν γραφτεί 500 χρήστες (απο τους 875 συνολικά) οι οποίοι δηλώνουν ό,τι μπορούν να βοηθήσουν στο Linux, αυτό και μόνο δείχνει πόσο πιο μπροστά είναι οι Λινουξάδες όσον αφορά και την ανακάλυψη νέων υπηρεσιών και στην διάθεση τους να βοηθήσουν τον υπόλοιπο κόσμο.

Για όποιον ενδιαφέρεται, εγώ έχω γραφτεί μέσω του λογαριασμού μου db0@jabber.org μιας και ο αρχικός λογαριασμός μου, στο qunu δεν μπορούσε να συνδεθεί λόγο φόρτου των servers.
Το Qunu μπορείς να το βρείς απο εδώ: http://www.qunu.com