NetΓκαϊφέ in London

Έγραψα αυτό το μακρυνάρι σε ένα post στα forum του Mazanet και μιας και είναι σχετικό με την ζωή μου εδω πέρα τον τελευταίο καιρό λέω να το αντιγράψω και ‘δω μέσα να το θυμάμαι.

Το πρώτο netcafe που πήγα στο Λονδίνο είχε 1 λίρα την ώρα (το στανταρ εδω πέρα), δεν επέτρεπε να κατεβάσω τίποτα απο το internet (ούτε το βιογραφικο μου), διέθετε μόνο internet explorer 5 ο οποίος πολλές φορές έκλεινε μόνος του διότι, έλεγε, έβλεπα απρεπή πράγματα (πχ την τελευταία αίτηση μου για δουλειά). Για να μην μιλήσω για την απίστευτη καθυστέρηση για να ανοίξει μια σελίδα (spyware οργασμός) και τα διάφορα παιδάκια που έτρεχαν δεξια και αρίστερα μαλλώνοντας για το ποιο θα χρησιμοποιήσει το computer της μαμάς. Μόνο η κότες έλειπαν απο εκεί μέσα. Α ναι, και μια εκτύπωση έκανε 50 pence. [1]

Το επόμενο internet gκαϊφέ (Απο συνήθεια τα λέω ακόμα έτσι, στην πραγματικότητα ούτε νερό δεν έχουν) που πήγα ήταν στο κέντρο και πάλι είχε 1 λίρα την ώρα. Τουλάχιστον εκεί μπορούσα να χρησιμοποιήσω firefox αλλα ξενέρωσα απίστευτα όταν με χρέωσαν έξτα 25 pence για το ένα λεπτο που “έκατσα” παραπάνω (που παρεπιπτόντως ήταν το λεπτό που πήγαινα απο τον υπολογιστή στο ταμείο. Παραλίγο να τσακωθώ εκεί μέσα αλλα τελικά τους πλήρωσα και έφυγα χωρίς να πω “Bye”…έτσι για να μάθουν… (Πού’ν το καταραμένο το :rolleyes: 😉

Στο τρίτο ήταν λίγο καλύτερα αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός οτι οι πλάσμα οθόνες έπαιζαν συνέχεια ταινίες και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε αυτό που διάβαζα. Τουλάχιστον εκεί μπορούσες να διατηρήσεις την μια ώρα που πλήρωσες για μια εβδομάδα, οπότε το χρησιμοποιώ για να τσεκάρω τα email μου σε 5 λεπτά όταν δεν έχω χρόνο.

Το τελευταίο που βρήκα, και αυτό απο το οποίο γράφω αυτό το post, είναι επιτέλους πιο φθηνό, με 1 λίρα τις 2 ώρες και αρκετά πιο χύμα. Μπορώ να κατεβάσω και να εγκαταστήσω ότι θέλω (πχ το last.fm player για να ακούω μουσική). Το μόνο κακό είναι οταν ο διπλανός μου αποφασίζει να τσεκάρει gay/tans porno και λόγο της απόστασής, όποτε φεύγει η ματιά μου πέφτει πάνω σε άντρα με βυζιά να παίρνει τσιμπούκι απο γυνάικα…ugh. Μόλις τώρα αναγκάστηκα να βλέπω τον τυπά απένταντι μου να κάνει επίδειξη τα μούσκουλα του στην webcam του, προφανώς για να γοητέψει οποιοδήποτε πιπινάκι προσπαθούσε να ψήσει στο chat… (:rolleyes: :rooooleeeeyes!:)
Τουλάχιστον είναι φθηνό.

Α ναι, σε όλα αυτά, πλην του δευτερου, δεν είδα κανένα να παίζει παιχνίδι. Το μόνο που κάνουν είναι να surfάρουν και να κάνουν chat. Αυτό με γλυτώνει τουλάχιστον απο το να έχω τα διάφορα πιτσιρίκια που παίζουν “Κάουντερ” – όπως αναφέρει ο αγαπητός PlutoΝίκος – να βρίζουν τον “Παλιοκαμπερά”, ένα πολύ συνηθές φαινόμενο εν Ελλάδι.

Είναι και το internet της βιβλιοθήκης το οποίο είναι τζαμπε για 1 ώρα την ημέρα αλλα έχει ανάλυση 800×600 (μη σου πω 640×480) και δεν διαθέτει firefox. Πάλι καλά που το καλό παλικάρι, που ξέρει κι’αλλο μονοπάτι, βρήκε τρόπο να το εγκαταστήσει μέσα στο cache folder του exploder στον οποίο έχω δικαιώματα r/w Grin

Αυτά. Να μην ακούσω κανένα να παραπονιέται ξανά.

…Τουλάχιστον μέχρι να βάλω τα 8mbit , τα οποία btw, θα αργήσουν πολύ ακόμα. Η ΒΤ υποτίθεται οτι ενεργοποίησε την γραμμη χθές αλλα …testicles! Λενε έχει πρόβλημα και θα είναι ΟΚ απο το Σάββατο. Μετά απο εκεί θέλει άλλες 15 μέρες ωστε να πάρει τον έλεγχο η Tiscalli, τουλάχιστον απ’ότι λέει στο FAQ.