Πρώτο χέρι

Ολοκληρώθηκε το πρώτο χέρι βαψίματος στο…ιστολόγιο 🙂 Απο εδώ και πέρα προχωράμε σε χρώμα νέον μπλέ το οποίο συμβολίζει την…Geeky πλευρά της προσωπικότητας μου. Η όλη διαδικάσία ήταν λίγο πιο επίπονη απ’οτι ελπιζα μιας και αναγκάστηκα να επεμβώ στο style sheet του Hemingway-ex theme ώστε να βρώ που βρίσκονται τα χρώματα για τα links και τα navigation bars. Το πρώτο ήταν ποιο έυκολο απο το δεύτερο μιας και το navigation bar έπαιρνε το χρώμα του απο εικόνα (κάτι το οποίο δεν ήταν άμεσα προφανές.) και σαν αποτέλεσμα η εύρεση μου στο style sheer για το χρώμα #FF9900 δεν έδινε αποτέλεσμα. Τυχαία το ανακάλυψα κοιτόντας τον φάκελο με τα images που περιέχονται στο theme. Μια μικρή επέμβαση με τον καλό μου φίλο, το gimp, μου έδωσε το αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε απο πάνω. Προσπάθησα να επιτύχω ένα ηλεκτρικό μπλε χρώμα αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο το καταφερα. Προτάσεις βελτίωσης δεκτές (κώδικες RGB ακόμα καλύτερα 😉 )

Άλλες αλαγές που έχουν συμβεί/συμβαίνουν είναι η δραστική μείωση των categories που χρησιμοποιώ με συνδυασμένη χρήση tags μέσω του Ultimate Tag Warrior plugin. Αυτή τη στιγμή οι κατηγορίες μου αριθμούν κοντά στις 40 (απο ~120) και ελπίζω στο τέλος να απομείνω με περίπου 15, χωρισμένες σε 4 υπερ-κατηγορίες. Ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω ποιος είναι ο αποδοτικότερος τρόπος συνδυασμού tags & categories. Μέχρι τώρα η ίδέα που έχω είναι τα οι κατηγορίες να παίζουν τον ρόλο των “φακέλων” που δίνουν την δυνατότητα στους αναγνώστες να δουν τι γράφω για ένα συγκεκριμένο θέμα. Παραδείγματος χάρη η κατηγορία job, παρουσιάζει όλα τα posts που έχουν σχέση με την επαγγελματική μου ζωή, άσχετα εαν μεταξύ τους τα posts έχουν σχέση. Η ίδια κατηγορία βρίσκεται στην υπερ-κατηγορία The Life Quotient, η οποία περιέχει όλες της κατηγορίες – και κατα προέκταση τα posts – που έχουν να κάνουν με την “Πραγματική Ζωή” μου (κοινώς, Real Life).

Απο την άλλη, τα tags προσπαθώ να τα χρησιμοποιήσω σαν προκαθορισμένα searches κατα κάποιο τρόπο. Κοινώς είναι ένας τρόπος για να βρεί κάποιος posts για ένα συγκεκριμένο θέμα. Έτσι χτυπώντας το tag [tag]Site-Updates[/tag] μπορεί o αναγνώστης να βρεί όλα τα κείμενα μου στα οποία σχολιάζω τις αλλαγές του Ιστολογίου μου. Επίσης τα tags είναι υπεύθυνα γισ τα related posts που μπορείτε να δείτε στα αριστερά απο κάθε post, και παρουσιάζουν μια λίστα για γρήγορη μεταπίδηση σε άλλα άρθρα που έχουν παρόμοιο θέμα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιες κατηγορίες δεν είναι tags (πχ pictures). Εαν το έκανα αυτό, τότε όλα τα post που είχαν το tag pictures, θα φαινόντουσαν στα related posts, άσχετα με το γεγονός οτι οι εικόνες δεν δημιουργουν σχετικότητα. Επειδή όμως δεν έχω ανακαλύψει ακόμα τον τρόπο να εξαιρώ συγκεκριμένα tags απο την λίστα αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσω κατηγορίες.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τα tags είναι το σύννεφο απο δαύτα το οποίο μπορεί να δεί κάποιος απο το navigation bar. Εκεί φαίνεται το συνολο απο κάθε tag χωρίς να αφαιρεί τον αριθμό (η και ολόκληρο το tag αναλόγως) απο τα tags που βρίσκονται σε private posts. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά είναι ενοχλητικό παρ’ολ’αυτά. Ίσως η λύση να βρίσκεται στο documentation του UTW αλλά δεν έχω βρεί ακόμα το χρόνο για να το διερευνήσω.

Μια άλλη αλαγή που θέλω πραγματικά να υλοποιήσω είναι η χρήση του navigation bar εώς drop down menu, όπως εδώ. Αυτό θα μου επιτρέψει να ξεφορτωθώ την λίστα απο pages στο navigation bar καθώς και το άσχημο hack που έχω κάνει ώστε να φαίνονται κάθε φορά οι εσωτερικότερες σελίδες (Βλέπε inwards). Δυστυχώς, λόγο του Penguin Migration και του εκτεταμένου Ναρκισσιμού, μου έχω πήξει στα pages τα οποία θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο σε αριθμό μόλις ανεβάσω και όλα τα side-projects μου. Εαν έχει κανείς καμία ιδέα πως να το επιτύχω αυτό θα το εκτιμούσα να την ακούσω.

Τελευταία αλλαγή που έχει γίνει είναι η χρήση ενώς καινούργιου tag εν ονόματι [tag]Planet LGU[/tag] με το οποίο θα ταυτίζω τα άρθρα τα οποία μπορεί να έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική κοινότητα του GNU/Linux και του ελέυθερου λογισμικού. Ο Λόγος για τον οποίο δεν θα χρησιμοποιώ την κατηγορία Free Software πια είναι διπλός. Κυρίως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ όταν έχω ψυχολογικό φόρτο. Ο Σίμος που είναι ο διαχειριστής του νέου πλανήτη αντιτίθεται στην εικόνα που παρουσιάζω για τον Ελληνικό χώρο του ελευθερου λογισμικού και σαν αποτέλεσμα ενώς απο τα τελευταία posts μου, αφαίρεσε το feed μου απο τον πλανήτη. Μετά απο μία συζήτηση που υπήρξε, υποχώρησα στην τωρινή απόφαση μου. Θα συνεχίσω να γράφω όπως επιθυμώ στο γενικό ιστολόγιο, αλλά σε ότι λαμβάνει το tag “Planet LGU” θα γράφω…κόσμια. Αντιτίθομαι σε αυτή την αναγκαιότητα αλλά δεν έχω όρεξη να αναλύσω το γιατί τώρα. Σε επόμενο άρθρο ίσως.

Ο Δεύτερος λόγος για τον οποίο χρησιμοποίησα καινούργιο feed είναι γιατί δεν θέλω να στέλνω στον πλανήτη μόνο άρθρα που έχουν άμεση σχέση με το ελεύθερο λογισμικό. Πολλές φορές γράφω κάτι γενικού ενδιαφέροντος το οποίο με ενδιαφέρει να παρουσιαστεί σε μεγαλύτερο κοινό ώστε ίσως να προκαλέσω μια συζήτηση ή απλή σκέψη τέλος πάντων.

Σχόλια για το νέο look του site, ή για οτιδήποτε άλλο δεκτά και επιθυμητά.

6 thoughts on “Πρώτο χέρι”

  1. Δεν γράφω άλλα όπου λογοκρίνομαι.

    Αγαθό για να ακούσει ότι βρίσκετε το χρόνο να εργαστείτε στον ιστοχώρο. Δεν έχω βρεί μια δυνατότητα να πάρω έναν κατάλογο εισόδων blog 🙁

    Συνεχίζω να ψάχνω. 😉

    Arnoc

  2. That did not make much sense but I will try to respond 🙂

    Who’s censoring you?

    What are you looking for again?

  3. You wrote something about writing and getting comments not to write that way anymore (as far as I understood) – well, sounds like censoring to me. Well, a lot of people tried to censor me, actually. But they did it once and I dont give em a second chance.

    I was trying to find the list of the blog entries. It has disappeared since before KIT.

    Sorry for my lack of greek knowledge, but at least I try to avoid make not-understanding stop me from doing anything! Muahaha..

  4. Probable not a good translation. I did not mention the comments in the post. I was talking about colors, tags and categories as well as some updates on what happened with the aggregator I am subscribed to.

    I am still working on creating an archive page. Until then you might try navigating using the tags and categories. The Super-Categories (Life Quotient, Undefined Remainder and Pondering infinity) should be enough or you might try the meta-category English to find all my posts in that language.

    Don’t worry, next time I’ll try to comment on your posts based on the translation to Greek I get 😛

  5. Καλημερα σε όλους σας
    Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής.Οι διαφημίσεις δεν είναι ανάλογα με το περιεχόμενο του blog μου. Με λίγα λόγια να προσθέσω meta tag στην κεντρική σελίδα μου παρόλο που μου δίνει της παρακάτω οδηγίες δεν ξέρω που ακριβός να το προσθέσω στο blogspot ώστε οι διαφημίσεις να ανάλογες με περιεχόμενο μήπως εκεί που λέει Επεξεργασία HTML και έχει ένα μεγάλο κώδικα?σε ποιο σημείο ? Χίλια συγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά προσπαθώ να το κάνω μίνες και δεν τα καταφέρνω χρειάζομαι την απάντηση σας. Ευχαριστω για κάθε απάντηση σας.
    Μου είπαν να πάω στο google Webmaster Tools και κάνω τα εξής:
    (Once you verify that you're the site owner, we can provide you with comprehensive statistics and error information about the pages in your site. If you're unable to verify, you can still use the webmaster tools, submit Sitemaps, and see detailed information about those Sitemaps as well as basic information about your site.
    We offer two methods of verification. You can either upload an HTML file with a name we specify, or you can add a meta tag to your site's index file. Choose your preferred method below. Help Help
    Copy the meta tag listed below and paste it in your site's home page in the first <head> section of the page, before the first <body> section. Help Help
    <meta name="verify-v1" content="Q26PuH1cnXgljjnu4f1Qt6Lm859pRphw16pcDunWDpA=" />
    Show me an example
    <html>
    Place meta tag after the <head> tag and before the </head> tag
    <head>
    <meta name="verify-v1" content="Q26PuH1cnXgljjnu4f1Qt6Lm859pRphw16pcDunWDpA=" />
    <title> My title </title>
    </head>
    <body>
    page contents
    </body>
    </html>

  6. Ε; Δεν είμαι σίγουρος τι ζητάς και γιατί το ζητάς εδώ. Anyway, για να κάνεις verify to ιστολόγιο σου απλά κάνε αυτό που σου λένε οι οδηγίες. Βάλε το meta name tag μέσα στο head

Comments are closed.