Διαγράφομαι απο την Φιλελεύθερη Συμμαχία

Radical Libertarian

Image by acebal via Flickr

Με λύπη μου ανακάλυψα οτι η ΦΣ την οποία υποστήριξα στις προηγούμενες εκλογές είναι τελικά δεξιοί-φιλελεύθεροι που σημαίνει οτι υποστηρίζουν την απόλυτη οικονομική ελευθερία με την μορφή της ελεύθερης αγοράς, καθώς και την ατομική ελευθερία. Γενικά είναι παρόμοιοι με το Libertarian party των Η.Π.Α.

Αν και είμαι εντελώς φιλελεύθερος όσον αφορά τις προσωπικές ελευθερίες, είμαι διαμετρικά αντίθετος στην απόλυτη ελευθερία της οικονομίας. Η ελεύθερη αγορά ή το laissez-faire που υποστηρίζουν οι δεξιοι-φιλελεύθεροι απλά αφήνει τον δρόμο ελεύθερο για αυτούς που θα το εκμεταλευτούν, να το κάνουν όπως και έγινε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν όταν ο κρατικός έλεγχος άρθηκε (με το καλύτερο παράδειγμα την οικονομική κρίση των Η.Π.Α. των τελευταίων ημερών)

Για να μην τα πολυλογώ, συμφωνώ με του λόγους που αναφέρει ο ebonmuse στην σειρά άρθρων του Why I’m not a Libertarian“.

Προσωπικά χαρακτηρίζω τον εαυτό μου ως αριστερό-φιλελεύθερο ή αλλιώς σοσιαλφιλελεύθερο (αν και δεν μ’αρεσει η λέξη) παρόμοια με τον Noam Chomsky και άλλα ονόματα εκείνης της πλευράς (Αν και τείνω να είμαι περισσότερο αριστερά και φιλελεύθερα). Όχι μόνο αυτό, αλλά μ’αρεσει να δουλεύω τους Libertarians γιατί μπριζόνονται άσχημα και βγάζουν αφρούς όταν ακούνε για κομμουνισμό.

Για όλα αυτά. αποφάσισά να διαγραφώ απο την ΦΣ ωστε να είμαι σωστός με τον εαυτό μου.

Είναι κρίμα που δεν μου ταιριάζει η ΦΣ μιας και μου άρεσε ο τρόπος οργάνωσης. Δεν έχει πολύ σημασία έτσι και αλλιώς μιας και δεν μπορώ να ψηφίσω ή γενικά να συμμετάσχω απο εδώ που είμαι αλλά τουλάχιστων δεν νοιώθω υποκριτής τώρα. Απ’οτι φαίνεται το μόνο κόμμα που βρίσκεται κοντά μου στον Ελληνικό χώρο αυτή τη στιγμή είναι η ΣΥΡΙΖΑ αλλά απο την άλλη, δεν είναι ούτε αρκετά φιλελεύθεροι ούτε σοσιαλιστές.

Oh Well. Θα περιμένω να οργανωθεί ένα Ελληνικό Κόμμα Πειρατών.

Reblog this post [with Zemanta]