Εκλογές

Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με την πολιτική, και ούτε έχω ακόμα και τώρα αλλα διαβάζοντας το τι γίνεται τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας έχω ψιλοαγανκτήσει. Όχι οτι δεν είχα αγανακτήσει παλαιότερα αλλά τότε απλά δεν έκανα το κόπο να ψηφίσω κανένα μεγάλο κόμμα διότι δεν έβλεπα κανένα να με αντιπροσωπεύει.

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που τα 2 μεγάλα κόμματα συνέχισαν, και συνεχίζουν να λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, ακόμα και όταν έχουν επιδείξει απόλυτη ανικανότητα να κάνουν την Ελλάδα καλύτερη. Αν μη τι άλλο, τα σκάνδαλα δίνουν και παίρνουν και απο τις δυο πλευρές, οι περισσότεροι πολιτικοί τους είναι τσιράκια συμφερώντων, οι αρχηγοί τους επιλέγωνται κληρονομικά (!) και γενικά τα πράγματα πάνε απο το κακό στο χειρότερο.

Δεν είναι τουλάχιστον ούτε όσο χωρισμένοι είναι στις ΗΠΑ που υπάρχουν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκράτες και μπορείς να δεις βασικές διαφορές στις ιδεολογίες τους. Στην ελλάδα και οι 2 τα ίδια σκατά μου φαίνονται και ποτέ δεν είδα διαφορά όταν κυβερνούσε ο ένας ή ο άλλος.

Κάποτε πίστευα οτι θα ήταν μια καλή ιδέα το ΚΚΕ να πάρει την κυβέρνηση, αν μη τι άλλο για να δούμε τι μπορούν να κάνουν και αυτοί. Είχα και μια τάση προς εκεί, χωρις να ξέρω τι εστί Κομμούνισμος φυσικά, κυρίως γιατι ένα μέρος της οικογένειας μου είναι Σύντροφοι. Δυστυχώς ξενέρωσα (βασικά ήθελα να πω disillusioned αλλα δεν ξέρω πως να το μεταφράσω), όχι με την ιδεολογία, αλλά με το γεγονός οτι το ΚΚΕ ακολουθεί Σταλινικές ιδεολογίες. Γενικά πιστεύουν σε βίαιη επανάσταση και άλλα τέτοια ωραία που δυστυχώς δεν έχουν καμία πιθανότητα να λειτουργήσουν μετά, χωρίς ιδεολογική βάση στην πλειοψηφία του κόσμου.

Χωρίς να ξέρω που αλλού να ρίξω την ψήφο μου, συνήθως επέλεγα μάυρο. Αυτή τη φορά όμως έχω ανακαλύψει τι θα ψήφιζα…εαν έμενα στην Ελλάδα στις εκλογές. Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Διαβάζοντας το μανιφέστο, έβρισκα τον εαυτό μου να συμφωνεί με τις περισσότερες απο τις θέσεις τους και το γεγονός οτι δεν ηγείται κάποιος μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Δεν θα κάνω τον κόπο να διαφημίσω την Συμμαχία, μιας και μπορείτε να τα διαβάσετε πολύ αναλυτικότερη στην σελίδα μας (ναί είμαι μέλος).

Το μόνο που θα ζητήσω είναι να μην κρίνετε απο τον τίτλο “Φιλελέυθερος” διότι δεν έχουν καμία σχέση με προηγούμενα παρόμοιας ονομασίας κόμματα. Ξέρω οτί η ονόμασία για κάποιο λόγο στην Ελλάδα έχει αρνητικότατη έννοια. Για να πω την αλήθεια δεν το καταλαβαίνω, πως γίνεται η Φιλελευθερία να είναι αρνητικό;

Anyway, με τον ξεφτιλισμό του Συντάγματος που έκανε ο Μπούλης για να σώσει ό,τι υπόληψη έχει παραμείνει στο κόμμα του – μιλάω φυσικά για τις πρόωρες εκλογές – η Φιλελεύθερη Συμμαχία αναγκάζεται να επισπεύσει ότι οργάνωση προσπαθούσε να αναπυξει για να πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές. Θα κατεβούμε στις εκλογές μόλις 5 μήνες μετά την επίσημη δημιουργία του κόμματος, κάτι που δεν είμαι σίγουρος εαν έχει ξαναγίνει. Το θεωρώ απίθανο να γίνει τίποτα τρομακτικό μέσα σε τέτοιο μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να γίνει μία δήλωση.

Πραγματικά. εαν έισαι όσο αγανακτησμένος/η από όλα τα μεγάλα κόμματα όσο είμαι και εγώ, δεν νομίζω οτί υπάρχει καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή.

Αυτά.

4 thoughts on “Εκλογές”

  1. Έχω μια αρκετά καλή ιδέα αλλά έχω την εντύπωση οτι δεν έχουμε την ίδια ιδέα.
    Γιατί δεν μου εξηγείς τι ιδέα έχεις εσυ;

  2. Κοίτα, συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρεις αλλά πρέπει να έχεις υπ’οψην οτι η Κίνα είναι κομμουνιστική μόνο στο όνομα. Εαν είναι να φέρουμε τον κομμουνισμό στο προσκήνιο, αυτό πρέπει να γίνει μόνο εφόσον είναι πραγματικός, δηλ χωρίς αφεντικά.

    Δεν διαφωνώ οτι ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ενδυναμωθεί, αλλα πρέπει πάντα να υπάρχει κρατικός έλεγχος, αλλιώς κινδυνέυεις απο μονοπωλιακές τακτικες κλπ. Επίσης κατά την γνώμη μου, ο φιλελευθερισμός πρέπει να αξιοποιείται μόνο απο ιδιώτες, όχι απο εταιρίες, καθώς αυτές καταπατούν την ηθική για χάρη του κέρδους, κάτι που είναι κακό.

    Μπορώ να αναλύσω και άλλο αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή, και επίσης βαριέμαι 🙂

Comments are closed.